Tuesday, August 28, 2012

Örgüde Düğmeler örgü teknikleri motifli anlatım Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri




Kendi düğmelerinizi yaparak bir örgü projesini tamamlamak, projeyi oldukça özgün hale getirir. Düğmelerinizi, ana parça ile aynı ipliği kullanarak örgü ile kaplayabilir ve sonra üzerlerini işleyebilir veya bazı boncukların üzerine dikebilirsiniz. Daire şeklinde bir kumaş parçası ve dolgu malzemesi etrafına büzgü ipliğini geçirerek dolgulu düğmeler yapabilirsiniz. Kaplamalı düğmeler, geleneksel halka düğmedir; iplik ile çalışın veya renk çeşitlerine uygun nakış iplikleri kullanın.






Üstü kaplı düğmeler






Malzeme çantasında mevcut olan kendinden kaplamalı düğmeler veya ayaklı sade, düz düğmeler kullanabilirsiniz. Kendinden kaplamalı düğmeler metal veya plastikten yapılır ve iki parça halinde gelir: Kapladığınız bölümü ve kaplanan kumaşı tutturmak için arka parça. Ayrıca, kumaş boyu için bir kılavuz olarak kullanılacak, daireden bir kalıbın dış hatları olacaktır Eğer sıradan bir düğme kullanıyorsanız, ince bir kartonun üzerine, düğme genişliğinin iki katı çapında bir daire çizip kesin. Örneğin, 2.5cm çapında bir düğmenin 5cm çapında bir kalıbı olur. Örgü bir kaplama için, bükümlü iplik veya daha ince bir iplik kullanın; aksi takdirde örgü, düğmenin etrafina oturamayacak kadar kabarık olur Örgünün sıkı olması gerekir, bu yüzden normalden iki ya da üç boy küçük şiş kullanın.  Küçük şişler kullanarak, küçük bir ölçü (gerginlik) karesi çalışın. Düğme kalıbını karenin üzerine serin ve dört kenarına toplu iğne yerleştirin böylece ilmekleri ve sıraları sayabilirsiniz. Sıra sayısını üçe bölün. Düz örgü ilmeği ile çalışarak ilmeklerin yarısını şişe alın ve istenilen genişlik için tüm ilmekler eklenen dek her ikinci sıranın ilk ve son ilmeğinde arttırmaya yaparak, sıraların üçte birini çalışın. Sıraların üçüncüsü için düz çalışın ve sonra aynı sıra sayısı üzerinden, eski Imek sayısına eksiltme yapın. Kesin ve büzgü için uzun bir iplik ucu bırakın. Örerken karton kalıbı bir kılavuz olarak kullanın. Kaplama bir daire yerine sekizgen olacaktır.













örgüde düğme yapma






Süsleme ve bitirme






Örgü bu noktada işlenebilir veya boncukla süslenebilir ancak alta kıvrılacak ve görünmeyecek kenarların yakın herhangi birşey eklemeyin, işin ters yüzünde örgüyü çok pütürlü yapmayın. Kenarın etrafına büzgü ipliği geçirin, boncuğu ortaya yerleştirin ve ipliği sıkıca çekin. (Eğer üstü kaplı düğme örgüden görünüyorsa bir ince örgü dairesi ile üzerini kaplayın.) Örgünün katlarını ayarlayın ve katları birbirine dikmek için katların içine birkaç ekstra ilmek ekleyin, ipliğin ucunu düğümleyin. Kendinden kaplamalı düğmenin arka parçası gerekli değildir ve muhtemelen örgü çok ince olmadıkça oturmayacaktır.













Örgüde Düğmeler













Örgüde Düğme Süslemeleri düğme teknikleri yapılışı üstü kapalı düğmeler



Şunlara da bakınız:

No comments:

Post a Comment