Friday, August 3, 2012

Otantik Örgü Teknikleri Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri




Otantik Örgü Teknikleri






Ölçü (gerginlik)






iplik gezdirmede, arkada taşınan ipliğin çok sıkı çekilmemesi gerekir Çok sıkı çekilirse örgü büzülür ve düz olarak uzanmaz. Doğru ölçüyü (gerginliği) muhafaza etmek için ilmekleri sürekli şişe dağıtın.

iplikleri tutmak için hem sağ hem de sol elinizi kullanmayı öğrenebilirseniz otantik örgü daha kolay ve hızlıdır. Bunu yapmak için ingiliz metodu veya Uluslararası metodun düz ve ters örgüdeki alışılmadık tekniklerini çalışmanız gerekir (sayfa 16′ya bakın), iki elde örmek size tuhaf geliyorsa, iki ipliği tek elinizde tutabilirsiniz (sağa bakın). Bu iki yöntemi de zor buluyorsanız, sadece çalıştığınız ipliği tutup diğerini aşağı bırakabilir ve renk değiştirmeniz gerektiğinde tekrar alabilirsiniz ama bu oldukça yavaş bir çalışma yöntemidir






iplik gezdirme

Renk bölümlerinin arasında iplik taşıyarak oluşturulan ilmeklere gezdirilen iplik adı verilir Renklerin değiştirildiği yerde gezdirilen ipliklerin düzgünce uzanmasını ve topaklanmamasını sağlamak ve ipliklerin birbirine dolanmasını önlemek için, bir renk her zaman, işin ters yüzünde, diğerinin üzerinde uzanır işin arkasını bu şekilde düzgün tutarak işin önündeki ilmekler büzülmeden ve renk değişimleri arasında delikler oluşmadan düz bir şekilde uzanır Hiçbir zaman beşten fazla ilmek üzerinde iplik gezdirmeyin, iplik gezdirmede, bir iplik her zaman işin arkasında diğer ipliğin üzerinde olmalıdır Sürekli yer değiştirirlerse, örgü kabarık olur ve iplikler birbirine dolanır






Her iki eli kullanarak örme

En çok kullanılan rengi (genelde bu arka plan rengidir) sağ elinizde ve ikinci rengi sol elinizde tutun (ingiliz metodu ve Uluslararası metotta ellerin ve ipliklerin konumu için sayfa 16′ya bakın.). Örerken, sağ eldeki renk, sol eldeki rengin üzerine geçer ve her zaman sol eldeki (ikinci) rengin üzerine uzanır.













Püf Noktası 






Her iki elinizi kullanarak örme pratiği yapın, bu gerçekten en hızlı ve en kolay çalışma yoludur Uluslararası metodu çok garip buluyorsanız, onu size uyacak şekilde adapte edin. Örneğin, ipliği baş parmağınız ile işaret parmağınız arasında tutmaya çalışın.






Otantik Örgü Teknikleri nasıl yapılır şemalı anlatım

No comments:

Post a Comment