Thursday, August 9, 2012

Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı Tarifi






Malzemeler: Köftesi için ; 500 gr. kıyma (300 gr. Dana döş – 200 gr. Kuzu kaburga tek çekim 2 numara ) 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 yemek kaşığı zeytinyağ 4-5 adet kemer patlıcanı 2-3 adet domates 2-3 adet yeşil biber(köy biberi) 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası ½ su bardağı su Bir kapta 500 gr. kıymayı,1 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile yoğurun. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Patlıcanları 4 parmak kalınlığında kesin. Domatesleri büyüklüğüne göre 2’ye bölün veya bütün bırakın. Köfteler dinlendikten sonra, patlıcanların yarısı kadar parçalar halinde elinizde ovuşturun. Yağlanmış fırın tepsisine patlıcan köfte, patlıcan köfte olarak dizin. Köfteleri patlıcanların arasında sıkıştırarak yayvanlaştırın. Köfte ve patlıcanları bitene kadar fırın tepsisine dışarıdan içeri doğru döşeyin. Fırın tepsisinin ortasını boş bırakın. Ve buraya domates ve biberleri yerleştirin. 1 baş sarımsağı tepsinin aralarına serpiştirin. 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını yaklaşık yarım su bardağı su le sulandırarak karıştırın ve üzerlerine dökün. Sosun fazla sulu olmamasına dikkat edin. Kalın bir sos olması gerekiyor. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında ,ilk yarım saat ağzı kapalı, yaklaşık yarım saatte ağzı açık olarak pişirin. Alıntıdır.

No comments:

Post a Comment