Wednesday, August 22, 2012

Sünger Tatlısı Tarifi






























































































































  • Perşembe, Ağustos 16, 2012, 10:32






























































































































































































































































  • Tatlılar






























































































































































































































































  • 10 views



































































































































































































































































Facebook'ta Paylas






Sünger Tatlısı Tarifi














Malzemeler

1 su bardağı un

Yarım su bardağı irmik



3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya




Üstü için;hindistan cevizi






Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

yarım tatlı kaşığı limon suyu






Hazırlanışı Oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema haline getirene kadar iyice çırpın.Yoğurdu ilave edin biraz daha çırpın.Bir kaba unu,vanilyayı ve kabartma tozunu alıp karıştırın ve eleyin.Sıvı harca katıp çırpın kontrollü bir şekilde irmiği ilave edin.Un ve irmik miktarını ne kadar yazsamda her unun kalınlıkları farklı olduğu için kontrollü bir şekilde ilave edin.İsterseniz irmiksiz de yapabilirsiniz.Yağlanmış tepsiye dökün.180 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuyunca tatlıyı dörde ayırın bu şerbeti kolayca çekmesini sağlayacak. Şerbeti için şeker ve suyu iyice karıştırın limon suyunu ilave edip 15 dakika kadar kısık ateşte yoğunlaşana kadar iyice kaynatın.İlk sıcaklığı geçince şerbeti soğuk tatlıya dökün.Üstüne hindistan cevizi serpin.






Not;Bu tatlı da yağ yok ama isteyen yarım çay bardağı yağ ilave edebilir.Afiyet olsun



Yazar Hakkında






admin Sitede 530 Konusu Bulunmaktadir.






Eğer profil resminizin görünmesini istiyorsanız gravatar'a ücretsiz kaydolabilirsiniz.



Facebook'ta Paylaş

No comments:

Post a Comment