Wednesday, September 19, 2012

Kakaolu Zencefilli Kurabiye Tarifi











Malzemeler:

100 gr eritilmiş tereyağı (veya margarin)

1 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı pudraşeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı toz zencefil

1 paket vanilya

3,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı dolusu kakao




Kakaolu Zencefilli Rulo Kurabiye Tarifi:

Kakao haricinde tüm kuru malzemeyi unla birlikte bir kapta harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt ve eritilmiş ılık yağı ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur halini alana kadar yoğurun.

Hamurun yarısını ayırıp kakao ekleyin ve yoğurarak kakaoyu yedirin.

Hamurları ayrı ayrı strece sarıp buzdolabında 20 dakika soğutun. Hafif unlanmış zemine alıp merdane ile 3 mm kalınlıkta ikisini de açın. Hamurları üst üste koyup rulo yaparak sarın ve tekrar buzdolabında 30 dakika bekletin.

 Hamuru, bir bıçakla ince dilimler halinde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

No comments:

Post a Comment