Wednesday, September 19, 2012

Görev Kızı










En güzel beceri oyunlarını yayınlamaya sizler için devam ediyoruz.Ana sınıfı içerisinde dolaşırken yapması gereken görevler var bunları yapmalı ve dikkat etmeli uyuyan çocukları uyandırmamalı çok güzel bir oyun yön tuşlarını ve ordaki malzemeleri kullanın.Game.Gen.TR iyi eğlenceler diler.



































Kakaolu Zencefilli Kurabiye Tarifi











Malzemeler:

100 gr eritilmiş tereyağı (veya margarin)

1 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı pudraşeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı toz zencefil

1 paket vanilya

3,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı dolusu kakao




Kakaolu Zencefilli Rulo Kurabiye Tarifi:

Kakao haricinde tüm kuru malzemeyi unla birlikte bir kapta harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt ve eritilmiş ılık yağı ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur halini alana kadar yoğurun.

Hamurun yarısını ayırıp kakao ekleyin ve yoğurarak kakaoyu yedirin.

Hamurları ayrı ayrı strece sarıp buzdolabında 20 dakika soğutun. Hafif unlanmış zemine alıp merdane ile 3 mm kalınlıkta ikisini de açın. Hamurları üst üste koyup rulo yaparak sarın ve tekrar buzdolabında 30 dakika bekletin.

 Hamuru, bir bıçakla ince dilimler halinde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Tuesday, September 18, 2012

ROCKY Serisi filminin fragmanını izle

ROCKY Serisi bu hafta gosterime girecek. Filmi internetten turkce dublaj indirmek icin su linke tiklayin ROCKY Serisi türkçe dublaj izle full hd Son gunleri en izlenmeye deger filmlerinden biri. Bu filmi ne olursa olsun kacirmayin. Senaryo son derece mukemmel.

MİNİKLERE ENERJİ DEPOSU KEK TARİFİ

Başlık herşeyi anlatıyor. Ben yumuşak dokulu kekleri çok severim. Kızım da öyle. Böyle bir arayış içindeyken bu tarifi buldum. Çok beğendim. Daha da önemlisi kuzucuk da çok beğendi. Yalnız tarifi ben biraz değiştirip Ecoş hanıma uygun hale getirdim. Tarifi aşağıda ekledim, ama siz yine de orjinaline bakın. Bazı tüyolar veriyor blog sahibesi.

Malzemeler;

4 iri yumurta

1/2 su bardağı un+1/2 su bardağı bal

1 su bardağından 2 parmak az zeytin yağ

1/2 çay kaşığı tuz

2 su bardağı un

1/2 su bardağı çekilmiş ceviz/badem/fıstık/fındık...vs

1/2 su bardağı kestane unu (yoksa normal un koyabilirsiniz.)

1+1/3 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı;

1. Yumurtaların akları ve sarılarını ayırın. Akları bir kapta kar haline gelene kadar çırpın.

2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Daha sonra balı ve tuzu ilave edip çırpmaya devam edin.

3. 1 bardak sütü bir cezveye koyun üzerine 2 yemek kaşığı sirke dökün ve biraz ısıtın. Süt kesilecektir. Bu blogda verilen püf noktalarından biriydi bu arada. Kesilen bu süt ile 1/3 su bardağı normal sütü ve zeytinyağını yumurta şeker karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.

4. Un, çekilmiş kuruyemişler, kestane unu ve kabartma tozunu bir kapta iyice karıştırın. Kestane ununu ben İPEK HANIMIN ÇİFTLİĞİ' nden tedarik etmiştim. Ecoşun keklerine kurabiyelerine ilave ediyorum. İpek hanımın çiftliğini bilmeyen yoktur zaten. Ben de şurada bahsetmiştim.

5. Yumurta akları hariç tüm malzemeleri birleştirip iyice çırpın.

6. Olduğuna kanaat getirdikten sonra kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını da ekleyip bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın.

7. Kek kağıtlarına paylaştırın.

8. 170 derece ısıttığınız fırına atıp 20-25 dakika pişirin.

İşte bu kadar, afiyet olsun.







Thursday, September 13, 2012

Tığ İşi Örgü Bebek Hırkası Modeli




Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //

Örgü //

Tığ İşi Örgü Bebek Hırkası Modeli






Malzeme: hoşgeldin

Renk on: 208  (2 yumak), 10557, 10559 (1 er yumak)

Şiş no: 3,5

Tığ no: -

Örgü şekli: trabzan zincir sık iğne

Aksesuar: 4 adet düğme








Tığ İşi Örgü Bebek Hırkası Modeli açıklamalı örgü modelleri






YAPILIŞI

HIRKA: 70 cm zincir çekilir. üzerine model uygulanır. 19 cm örülür. 208 renk nolu iplik ile örgüye devam edilir. her trabzan üzerine 1 er trabzan yapılır. örgü ön bedenler için 18 er arka beden için 31 cm şeklinde ayrılır. ön beden 24 cm örülerek yaka için ön ortasından 6+4 defa 3 er trabzan eksiltilir. beden boyu 30 cm de bitirilir. diğer ön parça da aynı şekilde örülür.






ARKA: Beden boyu 30 cm de bitirilir. omuzlar dikildikten sona ön ve arka bedenlerden kollar için 11 er cm lik bölüme 48 adet trabzan yapılır, iki ucu birleştirilir. yuvarlak şekilde örülür. 8 cm örülerek kol altından 4 defa 1 er trabzan eksiltilir. kol boyu 16 cm de 1 er trabzan atlanarak 1 sıra sık iğne sonraki sırada 1 er sık iğne atlanarak 1 sıra trabzan sonraki sıradan her trabzan üzerine 1 er trabzan yapılıp bitirilir. diğer kol da aynı şekilde örülür. ön ortalarına ve yaka etrafına 1 sıra sok iğne yapılır.



Şunlara da bakınız:

Friday, September 7, 2012

SidalCem Kadehleri

Düğünümüzde bir teşekkür konuşması yapmayı planlıyoruz. Masa masa dolaşıp misafirlerimizi öpüp hem onların, hem kendi zamanımızdan çalmaktansa, bu işi nikah sonrası kokteyl sırasında halledelim ve sonrasında herkes masalarına geçtikten sonra ilk dansımızla birlikte herkes eğlenceye geçsin ve gecenin tadını çıkarsın istiyoruz. Tam olarak zamanlamasını kestiremesek de herhalde ya pastadan sonra yada yemekler yenildiği sırada bir teşekkür konuşması yapıp, misafirlerimizle geleceğimize bir kadeh kaldırmak istiyoruz. Kadehlerimiz kalkarken de fotoğraflarımız içerisinde böyle güzel küçük bir detay anı olarak kalsın istedik. Kim bilir o kadehler daha daha başka hangi mutlu anlar için kalkacak..

Gerçi ben yine bu kadehleri kendim yapmaya niyetlenmiştim. Tül ile süsleyip gelin&damat yapacaktık ancak internette dolaşırken güzel bir site keşfettim. Boyamayla böyle kadehler yaptıklarını görünce hiç düşünmeden hemen siparişini verdim. Saç rengimi, buketimin rengini söylemem yeterli oldu ve bu harika kadehler 10 gün sonra elime ulaşıverdi. Bu arada gelinliğim balık değil ancak kadehin formundan mecburen böyle oluyor tabi. Şimdi tülden onun altına güzel bir etek yapacağım.. Ve bizimle birlikte o özel gün için bu iki şirin şey hazır olmuş olacaklar.

Bu arada kadehlerimizin evimizde de yerleri hazır. Cem'in daha önce aldığı gelin&damat su bardaklarıyla birlikte büfemizde kardeş kardeş takılacaklar ;))











 

Bademli Limonlu Kek

Yazar by webhost |
06 Eylül 2012
|


17 Defa okundu




Lütfen tarif hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşınız.

Malzemeler


  • 3 yumurta

  • ½ su bardağı toz şeker

  • 1 tutam tuz

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı süt

  • 1 kabartma tozu

  • 2 paket vanilya şekeri

  • 2 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

  • 2 çay bardağı badem

  • 1 çay bardağı damla çikolata

  • 1 limon

  • 5 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Yumurtayı, toz şekeri, tuzu, sıvı yağı ve sütü derince bir kapta mikser yardımı ile iyice karıştırın. Bu karışıma kabartma tozu, vanilya şekeri, yoğurt ve unu da katıp devam karıştırın. Bir bıçak yardımı ile bademleri ince ince kıyın. Rendenizin ince tarafı ile limonun kabuklarını rendeleyip bademlerle birlikte kek karışımına katın. Damla çikolatalarınızı da ekleyip kısa bir süre daha çırpın.


Fırınınızı turbo ayarında 160C’ye ayarlayın. Sıvı yağ ile yağladığınız kek kalıbınıza hazırladığınız kek karışımını dökün. 1 saat 15 dakika kadar pişirin kekinizi. Kekin pişme süreci fırından fırına göre farklılık göstereceğinden ara ara bir kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğine emin olun. Pişme işlemi bittikten sonra fırınınızı kapatıp kapağını açın. Kekinizi sıcak fırında 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


Kabuklarını rendelediğiniz 1 adet limonun suyunu sıkın ve 5 çay bardağı pudra şekeri ile iyice karıştırın. Soğumuş olan kekinizin üzerine bir tatlı kaşığı ile yavaş yavaş dökün. Limonlu sos kekin üzerinde donduktan sonra kekinizi servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun…


Bu tarifi sevdiklerinizle paylaşın:

Benzer Yazılar:



AFİYET OLSUN ....!

Thursday, September 6, 2012

7 dakikada kırışıklardan kurtulabiliriz :)





Hollywood ünlülerinin vazgeçilmezi, 19 organik esansiyel yağının etkili karışımıyla oluşturulan "Athena 7 Minute Lift", zamanın etkilerini 7 dakikada tersine çeviriyor!

Hollywood yıldızlarının tercihi olan ve tamamen bitkisel kök hücrelerinden oluşan Athena 7 Minute Lift,Türkiye'de de hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor. Cildimizde görmeye başladığımız yaşlılık berlirtilerinin zamanı kişiden kişiye değişiklik gösterse de ilk belirtiler genellikle aynı yerlerde görünüyor. Cildimizde meydana gelen kırışıklıklar ve sarkmalar olduğumuzdan çok daha yaşlı görünmemize yol açıyor. Athena 7 Minute Lift, kullanıldığı andan itibaren cildinizde 7 dakika sonra istediğiniz görünümü kazandırıyor.

Athena 7 Minute Lift, doğadan toplanan doğal ve organik bitkilerin karışımıyla elde edilen bu mucizevi serum ile sadece 7 dakika içerisinde harikalar yaratıp, cildinizin görünümünde gözle görünür bir iyileştirme sağlıyor.

Cildinize gereken değeri "Athena 7 Minute Lift" ile gösterin!

Yaşlanma belirtileri, yüzün kas hareketlerinin en fazla olduğu yerlerde görünüyor. Kırışıklıkları gidermek için, 7 dakikada sihirli formül "Athena 7 Minute Lift", cildinizin tüm gün yumuşak ve esnek olmasını sağlıyor. İlk uygulamadan sadece 7 dakika sonra sonuçları görmeye başlayıp, kaşların arasındaki çizgilerde, göz kenarı kırışıklıklarında, gözaltı çizgilerinde çarpıcı sonuçlar elde ediliyor. Acılı, pahallı enjeksiyonlar ve tehlikeli kas gevşeticiler, sert kimyasal içerikler olmadan ciltteki sarkmaları, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya destek oluyor.

İnci büyüklüğündeki bir miktarı çizgilerinizin ve kırışıklıklarınızın üzerine eşit uygulayıp, en iyi sonuca ulaşmak için 7 dakika boyunca mimik yapmadan bekleyip daha sonrada nemli havlu yardımı ile silip istediğiniz görünüme sahip olmanız yeterli oluyor. 7 dakika içerisinde olduğunuzdan daha genç görünmek sizin için yeterli değilse, Athena 7 Minute Lift' i düzenli olarak kullanmanız elde edeceğiniz sonucu daha da hızlandırıyor.

Hollywood ünlülerinin imrendiren güzellikteki cildine sahip olmanız için "Athena 7Minute Lift" ile siz de güzelliğinize güzellik katın!

YEMEN' de Ben

Bu sabah uyandığımda duyduklarım karşısında kendimi ringe çıkmış bir boksör gibi hissettim.Rakibim devlet ,televizyon kanalları, gazetelerden oluşan bir topluluktu ve ben onlar tarafından savunmasız sağlı sollu yumruklar yemekteydim.Çaresizlik hissi bir yandan, üzüntü hissi, kızgınlık bir yandan kaçaçak bir liman aradım; geçmiş imdadıma yetişti ve Yemen'i yazmaya karar verdim.                                                                                                                                

Kasım ayında bir gün gelen bir telefonla Yemen'e davet edildim.O an evet derken göreceklerim hakkında en ufak bir bilgiye sahip değildim. Yemen benim için dünya haritasında bir yerden ibaret idi. Bu sefer  hiç bir araştırma yapmadan gitmeye  karar verdim. İlk şokum Yemen'e uçak bulmak konusunda oldu.Uzun uğraşlar sonucu Ürdün aktarmalı Yemen Havayollarında kendime bir yer buldum.Sonraki şok ise Yemen Fahri Konsolosluğu idi. Harbiye'de küçük bir dairede bulunan konsolosluğa gittiğimde sadece iki görevli vardı.Ben ve bana eşlik eden en yakın arkadaşım bu duruma şaşırdık ise de sanırım arkadaşım görevlilerin gözünde Yemen konsolosluğunda örgü ören ilk Türk kadını olarak daha büyük bir şok yarattı.Ben gezi maksatlı Yemen'e gitmek istediğime, yalnız olmadığıma, arkadaşlarımla Sanaa 'da buluşacağıma görevlileri ikna etmeye çalışırken arkadaşım haldır huldur örgü örmekle meşguldü :)Sanırım biz kendi halimizde  insanlarız izlenimini vermeye çalışıyordu ki Lübnan Konsolosluğunda yaşanan 'nasıl vize vermezsiniz krizi' tekrar yaşanmasın :)15 gün bekledikten sonra vizeyi aldım.



















Sırt çantama her zamankinden farklı olarak bu sefer örtünmem için uzun kollu tişörtler ve saçımın görünmesini engelleyecek eşarplar da koydum ve yolla çıktım. Hava alanında sırt çantamı yanıma almamı bagaja verirsem aktarma esnasında kaybolma riski olduğu söylendiğinde bir hayret ettim ise de karşıma ne çıkacağını hiç anlamamışım.Amman'a vardıktan sonra Yemen uçağımın saatine yaklaşık olarak on beş saat vardı.Zamanı nasıl geçireceğimi düşünürken Irak'a gitmek için bekleyen iki mühendisle tanıştım ve onlar beni hava alanı görevlileri ile tanıştırdı böylece sadece bekleme yerinde oturmaktan kurtulup bütün hava alanını dolaşabildim.Bir kere daha anladım ki dünyanın neresinde olursanız olun tanıdık işe yarıyor :) Çay kahve eşliğinde yapılan uzun sohbet sonrasında vakit uçak için hazırlanmaya geldi. Tuvalette de kıyafet değiştirdim örtündüm ancak başımı bağlamaya hiç alışkın olmadığımdan eşarpla mücadelem o andan itibaren başladı. Eşarp başımdan kaymaya bense onu başımda tutmaya çalışıyordum. 4-5 adımda bir elimdeki eşyaları bırak saçı ört tekrar yürü dur yine saçını ört şeklinde güvenlikten geçtim ...ve!!!! gördüklerim karşısında ilk düşüncem aman Allahım beni kesinlikle Sanaa ' ya sokmazlar oldu.Kadınlar sadece gözleri açıkta kalacak şekilde kapalılardı hatta çoğunda peçe vardı ben kendimi kot üstüne uzun kollu tişört ve devamlı başımdan kayan bir eşarp ile adeta çıplak hissettim.Uçakta kalkmak için hazırlıklar yapıldıktan sonra okunan dua eşliğinde yolculuk başladı.Duayı duyduğumda düşüncem 'Allahım sana geliyorum!'oldu ise de yine dua eşliğinde indik Gerçekten güzel bir uçuş olmuştu ve ben bir ön yargımı daha kırmıştım.Her zaman THY seferlerini tercih etmem gerekmiyormuş))Bu arada uçuş sırasında dikkatimi çeken sadece beylerin "first class" uçtuğu eşlerinin ve çocuklarının ekonomik sınıfta uçtuğu idi. Ben kalabalık bir kadın ve çocuk topluluğu ile ekonomik sınıfta yolculuğumu  tamamlayıp hava alanına adım attığımda çok büyük bir şaşkınlık yaşadım.O kadar çocuk , kadın nereye gitmişti ve ben kalabalık bir erkek topluluğunun arasında barakadan bozma tek katlı bir binanın içinde ne yapmakta idim ne yapacaktım:)Neyse bir yandan saçımı kapatmaya çalışırken bir yandan birilerine bir şeyler sorma çabası içinde fark ettim ki kimse bana bakmıyor,kimse bana cevap vermiyor sanki ben o anda orada değilim .Sıraya girdim görevli tek kelime sormadan hatta yüzüme bile bakmadan geçiş damgasını vurdu ve ben arkadaşımla buluşmak için hava alanından çıktım.Allah tarafından bu sefer beni bekletmeyen arkadaşımın ilk cümlesi "Niye örttün ki başını çıkart eşarbı rahatlıkla dolaşırsın" oldu:)Büyük bir sevinçle başımı açtım ve hava alanından çıktım . işte o andan itibaren de SANAA, ile aramda büyük bir aşk başladı :)O Aşk beni o günden bu güne her hatırladığımda tekrar tekrar mutlu etti.Yemen'in başkenti Sanaa çok gariptir ki  orada yaşayan kadınlara hiç bir özgürlük tanımazken  bana kendi ülkemde belki de bulamayacağım bir özgürlük duygusu ile yaşama şansı verdi :)

Monday, September 3, 2012

Örgü Panço Modeli ve Yapılışı



Sponsor Bağlantıları




Örgü Panço Modeli ve Yapılışı








155 ilmekle başlanır…






Modelin Yapılışı

ARKA: 155 ilmekle başlanır. 10 sıra 1 düz 1 ters pirinç örgü örüldükten sonra düz örgü olarak 2 sıra örülüp yanlardan 1 er ilmek içerden ve ortadaki 1 ilmeğin her 2 tarafından l’er ilmek kesilerek 2 sıra tekrar kesimler yapılarak 2 sıra daha örülür. Her 4 sırada bir toplam 26 defa l’er ilmek kesilerek bedende 51 ilmek kaldığında , ortada her 4 sırada bir yapılan kesimlere aynı şekilde devam edilirken yanlardan üst üste 2 defa l’er ilmek içli kesim yapılır, sonra kenarlardan 1 defa 2, 2 defa 3, 1 defa 4 ilmek kesilirken son kesimin altındaki kesim yapılırken arka yaka ortasından da 19 ilmek kesilerek arka parça bitirilir.

ÖN: Arka parça gibi başlanır aynı sıralı işlemler tekrarlanarak örülür.Bedende 18 kere l’er ilmek kesilip 83 ilmek kaldığında ortadan 1 ilmek kesilerek beden 2 ayrı parçaya ayrılıp yanlarda içli kesimlere devam edilir. Her bir parçada 34′er ilmek kaldığında ön yaka kenarından 1 defa 5, 1 defa 4, 1 defa 3, 2 defa 2, 3 defa 1 ilmek kesilirken, yanlardan da içli kesim olarak üst üste 3 defa 1 ilmek kesilip kenarlardan 1 defa 2, 2 defa 3, 1 defa 4 ilmek kesilerek ön parça da bitirilir. Ön ve arka parça dikildikten sonra alt etek kısmına saçaklar takılır, ön yaka ucuna iplik bükülüp takılarak bitirilir.






Bir önceki yazımız olan Örgü Kalem Şal ve Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Bayan Panço Modeli   |  

Örgü Bayan Pançosu Açıklamalı »






Yorumlar